Мы еще работаем над изменением дизайна этой страницы.
Очень скоро Вам будет намного удобнее на Address!

  • Новости недвижимости

Prima Casa - Unda Verde de la Guvern.

 (18.08.2017)
 
Prima Casa - Unda Verde de la Guvern.

Cabinetul de ministri a aprobat, in cadrul sedintei, pe data de 26.07.17, conceptul Programului de stat „Prima casa”. 
Prin intermediul programului vor putea fi achizitionate apartamente si case de locuit pe teritoriul Republicii Moldova care au fost finalizate si date in exploatare pana la depunerea cererii. Pretul acestora trebuie sa nu depaseasca un milion de lei, iar rata initiala achitata de beneficiar este de 10% din pret.

Creditul va fi acordat de bancile comerciale pe un termen de maxim 25 de ani, in lei moldovenesti. Rata dobanzii acestuia va fi compusa din rata medie ponderata a dobanzilor la depozitele cu termenul de la 6 pana la 12 luni, comunicata de Banca Nationala a Moldovei, o marja de pana la 3% si un comision de garantare de 0,5% anual din soldul garantiei de stat. Plata lunara achitata de beneficiar nu va depasi 50% din veniturile oficiale salariale nete ale familiei, iar statul va garanta 50% din credit.

In cadrul programului „Prima casa”, cu suportul statului, isi vor putea  cumpara o prima locuinta cetatenii Republicii Moldova, cu varsta de pana la 45 de ani, care sunt angajati in campul muncii si au venituri oficiale. De asemenea, beneficiarii nu trebuie sa detina in proprietate o locuinta sau sa aiba credite ipotecare nestinse.

 Beneficiarii nu vor putea instraina locuinta achizitionata in primii cinci ani de la dobandire, cu exceptia cazului de achitare deplina a datoriei pe credit. Ulterior – cu acordul ODIMM si al bancii care a acordat creditul.
11 prima casa aprob.jpg001 prima casa aprob.jpg0001 prima casa aprob.jpg00001 prima casa aprob.jpg


  publika.md